Bedebånd med kvaster Velsignende Kristus

FadervorFadervor, du som er i himlene!
Helliget vorde dit navn,
komme dit rige,
ske din vilje
som i himlen således også på jorden;
giv os i dag vort daglige brød,
og forlad os vor skyld,
som også vi forlader vore skyldnere,
og led os ikke i fristelse,
men fri os fra det onde.
Thi dit er riget og magten og æren i evighed!
Amen.
Vor Fader, du som er i himlene!
Helliget blive dit navn,
komme dit rige,
ske din vilje,
som i himlen således også på jorden;
giv os i dag vort daglige brød
og forlad os vor skyld,
som også vi forlader vore skyldnere,
og led os ikke ind i fristelse,
men fri os fra det onde.
For dit er Riget og magten og æren i evighed!
Amen.

Her er to udgaver af Fadervor, den første er den lidt ældre, den anden er den nyere, det er oversættelsen det handler om. Du kan selv vælge, hvilken en du vil lære. Det er naturligvis også muligt at bruge en anden oversættelse eller et andet sprog.

Velsignende Kristus

Det er en meget god ting at lære Fadervor udenad, så har man altid en bøn lige ved “hånden” eller ved hjertet, når man får brug for det. Fadervor kan bruges altid i alle situationer.

Fadervor er den bøn, som Jesus har lært os at bede. Det er en ganske fantastisk bøn, der rummer al ting i sig, både de store og væsentlige ting i livet og de små daglige, og både vores forhold til Gud, vores far i himlen, og vores forhold til andre mennesker, og hvad vi har brug for til os selv.
På en gang sætter bønnen os på plads over for Gud, og samtidig lader den os komme frem for Gud med alt, hvad vi har i vores hjerte.

Fadervor kan bruges i alle livets forhold, alle dage, og i kirken bruger vi det også til al ting. Vi begynder livet med Fadervor og vi slutter det med Fadervor. Bønnen er med til selv den aller mindste gudstjeneste og til alle kirkelige handlinger.
Milliarder af mennesker har igennem de sidste par tusind år haft den bøn ved deres hjerte, og den har givet dem, at de altid kunne bede, også, når det var svært at finde ordene, og den har hjulpet dem til altid at huske, at Gud er deres himmelske far.Til Theofilus Til sidens begyndelse Adresser og links