Drabet på ægypteren

Fortalt af Vicki, Klara, Pauline og Patrick


Hvis historien ikke starter ret hurtigt, så vær opmærksom på om din browser har blokeret filen. Du kan roligt give tilladelse til at køre filen, det er en simpel mp3-fil.
Det er også muligt at downloade "Drabet på Ægypteren" i mp3-fil direkte ved at højreklikke her og vælge “Gem destinationen som.”
Med en nihalet pisk slog de ægyptiske slavepiskere på isralitterne for at få den til at arbejde hurtig. I baggrunden ses Faraos palads og  til højre lidt af en pyramide.
Moses huskede stadig det rigtige folk, han kom fra, det var isralitterne. Han var meget vred over, at isralitterne skulle være slaver for faraoen, så en dag gik han ud til isralitterne for at se, hvordan de arbejdede, og hvordan, de havde det.
Moses: "Nu vil jeg gå ud og se, hvordan mit eget folk har det." (der høres piskeslag og jammer)
Slavepisker: "Så din dovne isralit, kan du så se, at komme i gang med det arbejde!" (flere piskeslag)
Moses: "Du skal ikke dræbe mit folk!"
Ægypter: "Hvad rager det dig!"
Moses: "Nu skal du dø!" (slag)
Moses: "Jeg håber, ingen så det. Jeg må hellere gemme ham i sandet."

Næste dag gik Moses ud igen, der så han to af sine landsmænd, som var kommet op og slås. Han går hen til ham, som har skylden.
Moses: "Hvorfor slår du på en af vores landsmænd?"
Isralitten: "Hvem har sat dig til at være dommer over os, vil du måske slå mig ihjel, ligesom du slog ham ihjel i går?"
Moses: "Åh nej, så er jeg alligevel blevet opdaget."

Efterhånden havde alle hørt, at Moses havde slået ægypteren ihjel, og da rygtet kom til Farao, ville han have Moses staffet med døden, men Moses nåede at flygte i tide, han flygtede mod øst til et land, der hedder Midjan, som ligger langt ude i ørkenen.

Direkte link til drabet_paa_aegypteren.mp3.
Højreklik og vælg: “Gem destinationen som” for at downloade historien om drabet på ægypteren fortalt af Vicki, Klara, Pauline og Patrick direkte til din computer eller til din mp3-afspiller.


Vil du høre mere?

Barnet i sivkurven    Den brændende tornebusk    Flere historier   Til Theofilus Til sidens begyndelse Adresser og links