Poppo bærer jernbyrd for Harald Blåtand

Fortalt af Patrick, det er Klara, der spiller klaver

Klik her for at høre Patrick fortælle om Poppo og Kong Harald, det er en af de rigtig gamle historier fra dengang danerne blev kristne. Det er Klara, der spiller på klaveret.


Der var en gang en kristen mand, som gik ind til en vikingehøvding, for at få dem til at tro på Gud. Vikingerne troede selvfølgelig ikke på et skvat, som bare hænger oppe på et kors. Men så sagde deres høvding, at hvis den kristne mand kunne holde om et glødende stykke jern, ville de tro på Gud. Den kristne mand sagde: "Ja, det kan jeg godt, jeg skal bare lige ud til min hest og bede til Gud." Vikingerne grinede jo af ham, for de vidste jo, at ingen kan holde om et glødende stykke jern. De varmede et glødende stykke jern. Da den kristne mand kom tilbage var jernet helt hvidglødende, han tog om det og holdt om det, og vikingerne gloede. Nu skal de holde deres løfte.

Direkte link til poppo.mp3.
Direkte link klara_klaver.mp3.
Direkte link til poppo_og_klaver.mp3.
Højreklik på linkene og vælg: “Gem destinationen som” for at downloade lydfilerne direkte til din computer eller til din mp3-afspiller.


Vil du høre mere?

Drabet på Ægypteren    Den brændende tornebusk    Flere historier   Til Theofilus Til sidens begyndelse Adresser og links